Broodpudding van panetonne

Een lekkere broodpudding, gemaakt van panetonne.

Zonde om oud brood weg te gooien, veel leuker om er een broodpudding van te maken. Dit is echt een winters toetje voor na een lichte maaltijd. Heerlijk met een bolletje vanille-ijs of wat vanillevla. Ik heb hem gebakken in een quichevorm, dat ziet er zo feestelijk uit.

Probeer ook eens deze broodpudding, kleverige toffeepudding of brood- en boterpudding met bosbessen.

broodpudding panetonne
Broodpudding van panetonne
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
30–60 min.
Aantal
8 - 10 personen

Ingrediënten

  • 1/2 panetonne (560 gram)
  • 5 eetlepels amaretto
  • 4 eieren
  • 200 ml ongeslagen slagroom
  • 175 ml volle melk
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 1/2 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels fijne kristalsuiker

Bereidingswijze & foto's

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Snij de panetonne in dunne plakken. Vet een quichevorm van 36 cm in met boter. Beleg de hele bodem met het brood. Giet de amaretto eroverheen. Duw het brood plat met een lepel. panettonepudding - 001 panettonepudding - 005 panettonepudding - 010

  3. Meng in een maatbeker de eieren, slagroom, melk, basterdsuiker, vanille en de kaneel. Klop door elkaar. panettonepudding - 015

  4. Giet het eiermengsel over het brood heen. Duw het brood weer plat met de achterkant van een lepel. panettonepudding - 016 panettonepudding - 019

  5. Besprenkel de pudding met de kristalsuiker.

  6. Zet de pudding in de oven en bak voor 45 minuten. Laat even afkoelen en besprenkel dan eventueel met poedersuiker. Serveer met vanille-ijs, vanillevla of slagroom. panettonepudding - 025 panettonepudding - 029

panettonepudding - 048

1 reactie

  1. Het klinkt zo gewoontjes, maar broodpudding is zo ontzettend lekker! groetjes, Caroline

    Caroline Brouwer op 15 November 2011

Reactie achterlaten