Affogato

Een heerlijk en simpel Italiaans toetje!

Dit recept heb ik nu al een aantal keer voorbij zien komen. Toch maar een keer tijd om het te proberen! Al kun je het amper een recept noemen, omdat het zo simpel is. Het is een heerlijk toetje en kan makkelijk als afsluiter van een diner. Gebruik wel echte espresso en geen gewone koffie.

Probeer ook eens bananensplit, ijscake met schuim of zelfgemaakte ijstaart.

affogato espresso
Affogato
Moeilijkheid
Eenvoudig
Bereidingstijd
< 30 min
Aantal
2 personen

Ingrediënten

  • 4 bolletjes vanille-ijs
  • 80 ml espresso

Bereidingswijze & foto's

  1. Verdeel het ijs over twee kommen. Ijs met espresso - 024

  2. Giet de hete espresso over het vanille-ijs heen (40 ml per kom). Ijs met espresso - 030

  3. Serveer meteen.

Ijs met espresso - 036

Er zijn nog geen reacties.

Reactie achterlaten