Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.
It’s a girl!
Weer even een kleine update van ons. Nog heel erg bedankt voor al jullie lieve reacties op onze vorige post, was erg leuk om te lezen! Gelukkig ben ik ondertussen al een tijdje niet meer misselijk, al heb ik ook nog niet echt de drive gevonden om weer uitgebreid in de keuken te gaan staan (daarentegen heb ik wel een enorme drive om roze babyspulletjes in te slaan ;) ).
Dat betekent uiteraard niet dat we niet meer gekookt hebben, maar dat we vooral dingen koken die we al eens gemaakt hebben. Wel ben ik van plan binnenkort wat recepten uit Diana Henry’s Food from Plenty te publiceren. Het is het derde boek dat ik van haar aangeschaft heb en ik vind ze alledrie fantastisch! Verrassende smaakcombinaties en originele recepten, dus als je nog op zoek bent naar een leuk, nieuw kookboek…
We hebben o.a. haar tomatentaart en Italiaanse bloemkool gemaakt, echt een groot succes. Het recept van de tomatentaart kun je al vinden op bovenstaande link. De Italiaanse bloemkool nog niet, vandaar hier even alvast het recept, zonder foto’s, maar dat komt nog wel een keer.
Zuid-Italiaanse bloemkool met broodkruim, kappertjes en ansjovis
Voor 4 personen als bijgerecht
Ingrediënten: - 1 bloemkool - 30 gram oud brood (ciabatta) - 2 eetlepels olijfolie - 4 teentjes knoflook - 1 eetlepel kappertjes - 1/2 – 1 theelepel gedroogde chilivlokken - 8 ingelegde ansjovisjes - 40 gram rozijnen of krenten (of allebei) - 3 eetlepels versgehakte platte peterselie - 25 gram pijnboompitten - zout en peper - citroensap - 4 eetlepels extra vierge olijfolie
-
Zet de rozijnen of krenten 15 minuten in water dat net gekookt heeft. Was de bloemkool en breek in stukjes. Pel de knoflook en snij ze heel fijn. Was de kappertjes. Giet de ansjovis af en hak ze grof. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Hak de peterselie fijn.
-
Stop de bloemkool in een pan met kokend water (met wat zout) totdat de bloemkool net gaar is (7 – 8 minuten). Maak ondertussen de topping.
-
Maal het brood tot grof kruim (bijvoorbeeld met de keukenmachine). Verwarm de olie in een grote hapjespan en frituur het broodkruim totdat de stukjes goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en roerbak voor een minuut. Voeg dan de kappertjes, chili, ansjovis, rozijnen, peterselie en de pijnboompitten toe en roerbak voor een halve minuut.
-
Giet de bloemkool heel goed af (het water verpest anders de textuur van het brood) en voeg toe aan het broodkruimmengsel. Schep door elkaar, breng op smaak met zout en peper en serveer met wat citroensap en de extra vierge olijfolie.
Volg ons via Twitter:
- RSS
Nieuwsbrief
Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws:
10 Reacties
• anita op 3 May 2013 ∞
• Caroline Brouwer op 3 May 2013 ∞
• Lisa op 3 May 2013 ∞
• Marja op 4 May 2013 ∞
• Jantina op 10 May 2013 ∞
• Janna op 11 May 2013 ∞
• Hendrika Bolhuis op 20 May 2013 ∞
• Bregje op 11 June 2013 ∞
• anita op 19 July 2013 ∞
• Lisa op 25 July 2013 ∞