Ons weblog, zin en onzin over eten en meer.

It’s a girl!

Weer even een kleine update van ons. Nog heel erg bedankt voor al jullie lieve reacties op onze vorige post, was erg leuk om te lezen! Gelukkig ben ik ondertussen al een tijdje niet meer misselijk, al heb ik ook nog niet echt de drive gevonden om weer uitgebreid in de keuken te gaan staan (daarentegen heb ik wel een enorme drive om roze babyspulletjes in te slaan ;) ).

Dat betekent uiteraard niet dat we niet meer gekookt hebben, maar dat we vooral dingen koken die we al eens gemaakt hebben. Wel ben ik van plan binnenkort wat recepten uit Diana Henry’s Food from Plenty te publiceren. Het is het derde boek dat ik van haar aangeschaft heb en ik vind ze alledrie fantastisch! Verrassende smaakcombinaties en originele recepten, dus als je nog op zoek bent naar een leuk, nieuw kookboek…

We hebben o.a. haar tomatentaart en Italiaanse bloemkool gemaakt, echt een groot succes. Het recept van de tomatentaart kun je al vinden op bovenstaande link. De Italiaanse bloemkool nog niet, vandaar hier even alvast het recept, zonder foto’s, maar dat komt nog wel een keer.

Zuid-Italiaanse bloemkool met broodkruim, kappertjes en ansjovis

Voor 4 personen als bijgerecht

Ingrediënten: - 1 bloemkool - 30 gram oud brood (ciabatta) - 2 eetlepels olijfolie - 4 teentjes knoflook - 1 eetlepel kappertjes - 1/2 – 1 theelepel gedroogde chilivlokken - 8 ingelegde ansjovisjes - 40 gram rozijnen of krenten (of allebei) - 3 eetlepels versgehakte platte peterselie - 25 gram pijnboompitten - zout en peper - citroensap - 4 eetlepels extra vierge olijfolie

  1. Zet de rozijnen of krenten 15 minuten in water dat net gekookt heeft. Was de bloemkool en breek in stukjes. Pel de knoflook en snij ze heel fijn. Was de kappertjes. Giet de ansjovis af en hak ze grof. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder boter of olie. Hak de peterselie fijn.

  2. Stop de bloemkool in een pan met kokend water (met wat zout) totdat de bloemkool net gaar is (7 – 8 minuten). Maak ondertussen de topping.

  3. Maal het brood tot grof kruim (bijvoorbeeld met de keukenmachine). Verwarm de olie in een grote hapjespan en frituur het broodkruim totdat de stukjes goudbruin zijn. Voeg de knoflook toe en roerbak voor een minuut. Voeg dan de kappertjes, chili, ansjovis, rozijnen, peterselie en de pijnboompitten toe en roerbak voor een halve minuut.

  4. Giet de bloemkool heel goed af (het water verpest anders de textuur van het brood) en voeg toe aan het broodkruimmengsel. Schep door elkaar, breng op smaak met zout en peper en serveer met wat citroensap en de extra vierge olijfolie.

10 Reacties

  1. leuk om weer iets te horen en heel erg gefeliciteerd!!! een meisje, wat leuk, allemaal roze spulletjes, enig! geniet maar van de laatste periode, het gaat zo snel allemaal! groetjes anita

    anita op 3 May 2013

  2. Geweldig, hartstikke leuk een meisje! Nu kun je je uitleven en leuke roze kleertjes kopen! Als ik het goed begrijp ben je nu dus ongeveer op de helft? Toen ik zag staat “It’s a girl” dacht ik eigenlijk dat je al bevallen was. Geniet verder lekker van je zwangerschap en fijn dat je je al beter voelt. groeten, Caroline

    Caroline Brouwer op 3 May 2013

  3. @ Anita Gaan we doen, dankjewel!!

    @ Caroline Haha, nee nog niet hoor, eind juli pas. Ben nu 27 weken zwanger :).

    Lisa op 3 May 2013

  4. Wat leuk dat jullie een meisje krijgen, ik heb er 2 en meisjes zijn zoooo leuk ;-) Veel plezier met de “laatste” loodjes. Enne geniet maar van het kopen van al het roze babyspul…koken kan straks weer genoeg! Groetjes, Marja

    Marja op 4 May 2013

  5. Een meisje, wat leuk! Zelf heb ik ook een meisje heerlijk is dat. Fijn om even weer iets te horen, we houden de site in de gaten en gebruiken nu gewoon de recepten die er al op staan. Staat nog genoeg op wat we nog niet gemaakt hebben :p Liefs

    Jantina op 10 May 2013

  6. Gefeliciteerd, wat leuk dat jullie een meisje krijgen. Kan me voorstellen dat je leven nu in het teken staat van alles wat roze is ipv koken. Ik heb net een paar nieuwe kookboeken aangeschaft (oa. Lorraine Pascale) en ben daar druk mee bezig dus ik vermaak me wel! En ik blijf rustig doorzoeken in de recepten die jullie al hebben gepost hier.

    Groetjes Janna

    Janna op 11 May 2013

  7. Wat leuk dat jullie een meisje krijgen. Geniet van je zwangerschap en vermaak je met koken. Lekker wat “nood voorraad” aanleggen in de vriezer maakt het makkelijk voor na de bevalling. (heb zelf 4 kids) Succes met de komende periode en geniet!

    Hendrika Bolhuis op 20 May 2013

  8. Wat ontzettend leuk dat het een meisje word! Binnenkort kunnen we dus recepten voor babyhapjes verwachten ;-)

    Gelukkig ben je niet meer zo misselijk. Hopelijk zijn de laatste loodjes niet al te zwaar en kan je nog even genieten van de tijd met zijn tweeen.

    Bregje op 11 June 2013

  9. niet lang meer :-) laatste loodjes…en dat met die warmte! zal niet meevallen….succes met de laatste loodjes!

    anita op 19 July 2013

  10. @ Anita Dankjewel! Het is inderdaad niet echt fijn in die warmte, maar goed, het is voor een goed doel ;).

    Lisa op 25 July 2013

Reactie achterlaten

Volg ons via Twitter:
  • RSS

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor interessante extra’s en het laatste nieuws: